איך להכין הידרוסול בבית?
- Dana Katzir
- 1 במרץ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 30 באוג׳
מה זה הידרוסול, ואיך להכין אחד בבית. כל זאת ועוד בפוסט הבא.

מצד ימין מי בישול ההידרוסול, בעלי גוון צהבהב, מצד שמאל ההידרוסול עצמו. ההידרוסול הוא שקוף.
הידרוסול (hydrosol) נוצר (הוא למעשה תוצר לואי אם אפשר לקרוא לו כך) של תהליך זיקוק שמנים אתריים.
בתהליך זה מזקקים את השמן מהצמח על ידי אדים חמים שנושאים איתם את השמנים והמלחים מהחומר הצמחי, השלב הבא בתהליך הזיקוק הוא ההפרדה של האדים מהמלחים והשמנים ע"י קירור האדים בקרח מצד אחד נאסף השמן האתרי ובצד אחר נאספים האדים שהפכו חזרה למים והמלחים חומר שנקרא הידרוסול.
ההידרוסול הוא למעשה נוזל מימי עדין וריחני והרבה פחות מרוכזים משמנים אתריים המכיל בעיקר חומצות אוהבות מים היוצרות סביבה חומצית שמקשה על בקטריות להתיישב בה. ניתן להשתמש בהידרוסול בקרמים במקום מים בפאזה המימית, בנוסף משתמשים בהידרוסול במוצרים לטיהור אויר, מסכות לפנים ומי פנים. ההידרוסולים בעלי תכונה של מקווצים ומחטאים את הרקמות, והם מעניקים ניחוח וגוון לפורמולה.
ההידרוסול הוא שקוף ויש לו ריח עדין מאד של הצמח.אז איך להכין בבית בקלות הידרוסול מצמח?
1. קודם כל לבחור צמח ללקט, רצוי ממקום לא מרוסס.אפשר להכין הידרוסול מורדים, גרניום, לבנדר, רוזמרין, אזוב ועוד.
2. נחטא הייטב סיר בישול באלכוהול לחיטוי, כולל החלק החיצוני והמכסה.
3. שלב שני הוא לקצוץ את הצמח הטרי הייטב ולהניח בסיר.
4. בתוך הסיר במרכזו מניחים קערת זכוכית קטנה.

5. ממלאים את הסיר במים מזוקקים עד גובה חצי מהקערה.
6. מדליקים את האש, סוגרים את מכסה הסיר כאשר הוא הפוך וחלקו החיצוני מופנה פנימה. על המכסה ההפוך שמים שני מגשים של קוביות קרח.
7. כאשר המים שבסיר מתחממים הם עוברים דרך החומר הצמחי שבמים, עולים למעלה בצורת אדים חמים, פוגשים את תקרת הסיר הקרה בזכות קוביות הקרח, ונופלים אל תוך הקערה ששמנו.
8. לאחר שכל קוביות הקרח נמסו מכבים את האש וממתינים להתקררות.
9. מסירים בעדינות את המכסה כדי לא לשפוך את המים שהצטברו עליו לתוך הקערה שכעת מכילה את ההידרוסול שלנו.
10.מוזגים מתוך הקערה את מי ההידרוסול אל תוך בקבוק מחוטא הייטב
11.על מנת שהנוזל יישמר לאורך זמן עלינו להוסיף משמר בריכוז של 1% ממשקל הנוזל. במידה וחיטאנו הייטב את כל המשטחים והכלים אז ההידרוסול יישמר עד שנה במקרר גם ללא משמר.



תגובות