#הכנתסבוןעםחלב #סבוןחלבאם #חלבבסבון בין אם אתם מכינים סבון עם חלב אם, או סבון עם חלב רגיל הפוסט הבא יעשה לכם חיים קלים. אז למה להוסיף חלב לסבון בכלל?
סבון טבעי הוא יצירה שלכם, ליצירה אתם יכולים לבחור להוסיף תוספות שונות, כאשר בדרך כלל לכל תוספת תהיה מטרה מסוימת,
ככלל לא מומלץ להוסיף דברים לסבון שלכם 'סתם', אלא לבדוק איזו תוספת תשפר את הסבון שבניתם, ותייחד אותו. לגבי הוספת חלב לסבון, חלב הוא תוספת שיוצרת קרמיות בסבון. בעקבות תכולה של סוכרים ושל שומנים בסבון.
סבון שמכיל חלב (מכל הסוגים, לכל חלב תכונות ספציפיות משל עצמו גם כן) יתן תוספת של קרמיות, לחות והזנה לסבון שלכם. סבון עם קרמיות משופרת יתאים למצבים של עור יבש ורגיש מכיוון שהוא יסייע לשמור על הזנה ולחות בעור, ויאזן קצת מתכונות הייבוש של הסבון שלנו.
לאחרונה שאלו אותי הרבה על הוספת חלב אם לסבון. חלב אם הוא חלב שתכונותיו טובות לתינוק הנולד ולאם המניקה, החלב מכיל תזונתית את מה שהתינוק צריך, וכבר הוכח מחקרית שתכונותיו של החלב מייטיבות עם התינוק.
החלב מכיל תכונות ריפוי נהדרות לעור שלוקה בפצעים , תפרחת חיתולים או אקזמה אצל תינוקות רכים, ומדובר על מוצר טבעי לחלוטין, שלא כמו קרמים מבוססי חומרים כמו קורטיזון שרושמים לפעמים לתינוקות עם בעיות עור.
גם אם אין לתינוק בעיות עור כלל, והחלטת להשתמש בסבון , הסבון אשר מכיל חלב אם יעניק לחות וקרמיות לעור הרגיש של התינוק , לכן הכנסה של חלב אם לסבון המיועד לתינוק ולאם המניקה הוא בחירה נכונה. בפוסט זה לא אדון בשאלה האם יש לסבן תינוק שרק נולד, זו סוגיה שכל אחת צריכה להחליט עבור עצמה. יש הטוענים שכן ויש הטוענים שלא, הפוסט לא יעסוק בשאלה זו, אלא רק בתהליך הכנסת חלב לסבון במידה ובחרתם בכך.
איך להוסיף חלב אם לסבון ?
קודם כל יש לשאוב חלב בכמות הדרושה לכן. אם אתן מכינות את הסבון עבור אם מניקה, בקשו ממנה לשאוב חלב בכמות הרצויה לכן, לפי המתכון שאתן עובדות איתו.
את החלב יש להקפיא בתבנית קוביות קרח או בשקית הקפאה.
לאחר שבחרתן מתכון, ניתן להוסיף את החלב הקפוא כחלק מהפאזה המימית של הסבון, או כולה. חשוב שהחלב יהיה קפוא כדי שלא לחמם אותו יתר על המידה במגע עם הסודה הקאוסטית, דבר שיכול לגרום לחימום יתר, ופגיעה בחלב עד החמצה וקלקול, שיוביל לריח רע והרס תכונות החלב.
אפשר להוסיף חלב אם רק כחלק מהפאזה המימית (מומלץ), ואז נמיס קודם את הסודה הקאוסטית עם המים המזוקקים , ונוסיף את החלב רק לאחר שהתערובת התקררה מעט, כך נוכל למנוע החמצת וקלקול החלב.
בין אם בחרנו להחליף את כל הפאזה המימית בחלב, או רק חלק, יש לשפוך את הסודה הקאוסטית על החלב בהדרגה, על מנת לא לחרוך או לחמם אותו. ולדאוג שיש המסה מוחלטת של הסודה בחלב.
איחוד הפאזות במקרה של סבון עם חלב אם יתבצע בטמפ נמוכה יחסית (סביב 35-40 מעלות).
לאחר איחוד הסודה עם הפאזה השומנית יש לקרר את הסבון, ולא לתת לו לעבור שלב ג'ל. עושים זאת כדי שהסבון לא יגיע לטמפ גבוהה מידי (כמו שקורה לפעמים כשהסבון עובר ג'ל). עקב תכולת הסוכר הגבוהה והשומן בחלב, תתכן תופעה של וולקנו אם הסבון יעבור שלב ג'ל. כדי למנוע שלב ג'ל יש לשמור את הסבון בטמפ' נמוכה, או בקרור, למשך 24 שעות הראשונות מאז ההכנה. לאחר מכן אפשר להוציא ולהמשיך כאילו מדובר על סבון "רגיל". יש אפשרות להוסיף את החלב כתוספת לטרייס, ולא בשלב של האיחוד עם הסודה הקאוסטית. אם בחרת באופן פעולה זה שימי לב לא להוסיף יותר מידי חלב (אני ממליצה על כמות של 60 גרם), או לעשות water discount, כדי שלא תמצאי את עצמך עם סבון המכיל תכולת מים גבוהה מאד, מה שיקשה על הוצאתו מהתבנית והתקשות כללית של הסבון. יש אפשרות של הוספת אבקת חלב לסבון, סיפרו לי שיש ערכות שמאפשרות לך להפוך את החלב שלך לאבקת חלב ואז להכניס אותו לסבון. לא התנסיתי בכך בעצמי.
לגבי הוספת ריח- שמנים אתריים אינם מומלצים לתינוקות בדרכ, לכן לא נוסיף שמנים אתריים לסבון חלב אם. אל דאגה, הריח של הסבון לא יהיה ריח של חלב אם . יהיה לו ריח טוב בסוף התהליך. אם את מכינה את סבון חלב האם לאם המניקה ולא לתינוק- יש להקפיד על שמנים אתריים הטובים למניקות.
מקווה שנהניתם לקרוא,
דנה
Comments