על שמן זית בסבונים - איפה אפשר לרכוש שמן זית בזול לסבונים , מתי לרכוש שמן זית בזול לסבונים
- Dana Katzir
- לפני 3 ימים
- זמן קריאה 2 דקות
שואלים אותי רבות איפה אני קונה שמן זית לסבונים בעלות סבירה
ומתי
הדרך הטובה ביותר בעיני להשיג שמן זית לסבונים היא לפנות לבתי בד באיזור מגוריכם.ן ולבקש מה שנקרא לרוב " שמן זית משנה שעברה"

מסיק הזיתים מתרחש כל שנה בחודשים אוקטובר-דצמבר בקרוב בסיום המסיק , בתי הבד מוכרים שמן ישן שנשאר להם מהמסיק הקודם שכבר אינו ראוי למאכל אבל אינו מקולקל או מחומצן והוא מתאים לנו כסבונאים.
זה קורה בדרכ בסיום המסיק של אותה שנה, סביב חודש דצמבר.
אפשרות נוספת, יש יצרני שמן שמקפידים מאד על איכות וטעמי השמנים שלהם, ואולי כולם אינני יודעת
בתי בד אלו מוכרים גם את השמן שנותר בתחתית בחביות של השמן מאותה השנה, כאשר הוא עובר סינון ואינו מכיל משקעים, אבל אינו משמש אותם למאכל מכיוון שטעמיו אינם מעודנים כמו שאר הבאטש של השמן שלהם (החמיצות של שמן זית למאכל נמדדת בדרכ סביב 0.5-0.8).
מי שמקפיד על איכות עושה מכירה של השמן הזה גם, סביב פברואר של אותה שנה
וכך ניתן לקבל שמן מאותה שנה, במחיר נוח לכל כיס, סביב 20 שח לליטר שמן.
השמן הזה בפועל מתאים גם למאכל אבל החמיצות שלו היא לא בטווח שמשמש בדרכ למאכל. בשונה מהנאמר מעלה, יש מקומות שמוכרים שמן זית עם משקעים המכונה גם "שמן מסיק ראשון" או "שמן שלא סונן. כאן מדובר על שמן טבעי שלא סונן וכתוצאה מכך הוא המכיל חלקיקי פרי שעברו מבית הבד לבקבוק. משקעים אלו תורמים לטעם ולערכים התזונתיים, אך עלולים לגרום לקילקול מהיר של השמן עקב היווצרות אפשרית של פטריות ושמרים בהיעדר לחות. שמן כזה, הנחשב איכותי וטהור, מומלץ למי שאוהב את טעמו האותנטי, אך עדיף לצרוך אותו טרי, בדרך כלל תוך שבועיים ממועד הביקבוק, ולא לאחסן אותו לטווח ארוך. שמן זה הוא עכור, בעל טעם דומיננטי ועשיר בנוגדי חמצון. יש זנים שונים של שמן זית, אשר כולם מתאימים לסבונים, בישראל נמסקים נכון ל2025 :
סורי (Souri) – מהעתיקים ביותר בארץ, נפוץ מאוד בגליל. שמן חזק, פירותי, עם מרירות וחריפות מודגשות.
נבאלי (Nabali / Baladi) – זן ותיק, נפוץ ביהודה ושומרון. שמן פירותי, פחות מריר מהסורי. ברנע (Barnea) – זן ישראלי שפותח בשנות ה־70. נפוץ מאוד, שמן עדין, מאוזן וקליל יותר.
פיקואל (Picual) – במקור מספרד, מחבל אנדלוסיה נטוע גם בארץ. זן עמיד בתנאים קשים, מפיק אחוז שמן לא גבוה, שמן יציב, עשיר בנוגדי חמצון, טעמים עזים.
קורונייקי (Koroneiki) – במקור מיוון, נותן שמן ארומטי עם רעננות נעימה.
מנזנילו (Manzanillo) – נפוץ גם לשמן וגם לשולחן. שמן עדין, פירותי.
קורטינה (Coratina) - זן איטלקי עמיד ליובש קור ומזיקים. בעל ארומה דומיננטית, מרירות וחריפות גבוהה, מכיל כמות גבוהה של נוגדי חימצון.
ארביקנה (Arbequina)- זן ספרדי מאיזור קאלוניה, נכנס לישראל בשנים החארונות בשל התאמתו למסיק על ידי בוצרת. עמיד למזג האויר ולמזיקים ובעל פוריות גבוהה, טעמו ניטרלי.
פישולין (Picholine) - זן צרפתי שהשמן שלו נחשב בעל איכות טובה וארומה טובה, מתאים גם לתיבול וגם לטיגון, ריכוז חומצה אולאית גבוה במיוחד, מתאים מאד לכבישה.
בישראל פועלים כיום כ-110 בתי בד, הפרוסים בעיקר במחוז הצפון ובאזור חיפה, עם ריכוז גבוה במגזר הכפרי-ערבי. רשימה זו אינה כוללת בתי בד קטנים .
לרשימת בתי בד - https://www.oliveboard.org.il/%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%9D/?fbclid=IwY2xjawMt9ixleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETE5cTc2RWlmSGdTd0hnRmNhAR6z5w0mgSSOOt7usIY83VvM0gxs5eS9_Qd6t8m3Rw9b6rJdzuHAsRsShK9YjA_aem_h2QJowX2OSmYHSM9TrCDVg
מקווה שנהניתם מהפוסט והאינפורמציה
דנה
לרכישה של חוברת מתכונים לסבונים המכילים שמן זית חוברת מתכונים לסבונים בשיטה הקרה והחמה, הכוללת מתכון של סבון נוזלי משמן זית : https://www.abra-cadabra.co.il/product-page/everything-on-soap-making-and-recipes
תגובות